Вітаю Вас Гість | RSS
П`ятниця
17.05.24, 21:45
Сайт Демченко Надії Ігорівни
Головна Каталог файлів Реєстрація Вхід
Меню сайту

Категорії розділу
Лекційний матеріал [28]
Лабораторно-практичні заняття [12]
Електронні підручники та довідники [5]
Відкриті заняття та заходи [3]
Контроль знань [9]
Самостійне вивчення [0]
Презентації [20]
лекції [10]
контроль знань [9]

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 49

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Файли » Біологія » Контроль знань

Тести "Біологічно активні речовини"
24.02.18, 20:51

Тема: Біологічно активні речовини.

І варіант

І рівень                                                                                                                        7 балів

Оберіть правильну відповідь

1.В яких продуктах харчування міститься вітамін А?

А) у продуктах рослинного походження;

Б) у продуктах тваринного походження;

В) самостійно синтезується в організмі.

2. У якого вітаміна хімічна назва – аскорбінова кислота?

А)  А;     Б)  В;     В)  С.

3. У якого вітаміна хімічна назва – токоферол?

А)А;       Б)  Е;      В)  Д.

4. Який з перелічених вітамінів належить до водорозчинних?

А) В;      Б)  Д;      В) Е.

5. Який з перелічених вітамінів належить до жиророзчинних?

А) В;     Б)  С;       В) Д.

6. Недостатня кількість тривалий час вітамінів в організмі називається:

А) авітамінозом;

Б) гіповітамінозом;

В) гіпервітамінозом.

7. Надлишок в організмі вітамінів називається:

А) авітамінозом;

Б) гіповітамінозом;

В) гіпервітамінозом.

8. Гіпофіз виділяє гормон:

А) гормон росту;

Б) інсулін;

В) адреналін.

9. Щитоподібна залоза виділяє гормон:

А) адреналін;

Б) тироксин;

В) глюкагон.

10. Яка з особливостей дії гормонів НЕ властива гормонам?

А) низька біологічна активність;

Б) дистантність дії;

В) висока специфічність дії.

11. Речовини, які виконують роль каталізаторів називаються:

А) вітаміни;

Б) гормони;

В) ферменти.

12. Фітогормони характерні для:

А) рослин;

Б) тварин;

В) рослин і тварин.

13. Біологічно активні речовини, які виробляються мікроорганізмами називаються:

А) алкалоїди;

Б) антибіотики;

В) вітаміни.

14. Ліпідну природу мають:

А) гормони підшлункової залози;

Б) надниркові гормони;

В) статеві гормони.

ІІ рівень                                                                                                                     4 бали

Дати визначення поняттям:

Вітаміни, алкалоїди, гіповітаміноз, біологічно активні речовини.

 

Категорія: Контроль знань | Додав: nadyademchenko1986
Переглядів: 620 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук

Друзі сайту

Сайт Демченко Надії Ігорівни Контакти:nadya.demchenko.1986@ukr.net © 2024
uCoz